Egy tanév Salzburgban

A Kecskeméti Piarista Gimnázium jóvoltából egy évet Salzburgban tölthetek a Jézus szíve misszionáriusok magángimnáziumában. Az itt eltöltött időről számolok be, lehetőleg minél sűrűbben. Ez a blog nem hivatalos beszámoló, így nem a fontosabb, hanem az érdekesebb, viccesebb események kapnak benne prioritást.

Friss topikok

  • G890707: *fogok :D (2009.03.21. 18:29) 2009. 01. 07.
  • :D na ez én vagyok :D: nah:d wehehhehehhehhehhehhehehhehehehhehhe ezen nevettem:D (2008.12.11. 09:44) 2008. 12. 07.
  • Zölike: Egyébként jelenleg gyengélkedek,szóval SAJNOS nem tudok suliba menni:D (2008.12.02. 18:10) 2008. 12. 02.
  • Defender9702: Valóban klassz lehetett a királyi sirban! rémületedben röhögsz ennyire a képen? anya (2008.10.03. 20:01) 2008. 09. 21.
  • :D na ez én vagyok :D: Sztem mára eleget írtam:D el is fáradtam jaaaaa vicc: Mi az piros és árt a fogaknak??????? (tégla)... (2008.09.16. 16:21) 2008. 09. 14.

Linkblog

2008. 09. 28.

2008.10.07. 11:50 G890707

Akik Hellbrunnban voltak mind csurom vízek lettek, a több pontból előtörő vízsugártól. ( még a székekből is :D ) Ezen a helyen sok dolgot működtet a víz, többek közt a csiripelő madárhangokat is vízzel állítják elő. Sajnos én nem vehettem részt ezen a fantasztikus élményen, mivel Bartek már elhívott a városba. Egyszer biztosan ellátogatok oda, már a videók meggyőztek. :D Mi Bartekkal fel szerettünk volna menni a várba, dehát ilyen jegyárral meggondoltuk magunkat. XD Azértsétáltunk egy jót a napsütésben és beültünk ugyanabba a kávézóba ahol legutóbb. Azzal a különbséggel, hogy most az erkélyre. Evés ivás közben arra lettünk figyelmesek, hogy a tér egy baritónhangú embertől hangos. :D De nem énekelt ám, hanem hangosan kántált verseket és spontán szövegeket. Először azt is hittük, hogy művész lélek, de miután Jézust emlegetett és ordibálva ill. mutogatva probált kapcsolatot létesíteni a járókelőkkel, elgondolkodtunk ezen a felismerésen. :D Később, amikor már a pápát szidta és a Bibliát is lóbálta, ill. már a teraszonülők hangos nevetése ordibálásra késztette őt, egyértelművé vált, hogy egy hibbant emberrel van dolgunk. Sajnos nem sikerült lencse végre kapnunk, csak azt amikor egy járókelővel megbeszéli miért van itt. Körülbelül így: "HAZUGSÁÁÁGBAAAN ÉÉLÜNK! EL FOGUNK KÁÁÁRHOZNII! KÖZEL A VÉÉÉG!!!" Szóval nyugodt hangnemben közölt információkat. :) Szóval nyugodt hangnemben közölt információkat. :) ... Hazafelé találkoztunk egy bohóccal, aki szobor akart lenni. A napsütésben megtelt a Salzach partja emberekkel. Többnyire szerelmespárok, de még egy a kutyáját legeltető juhász ember is megjelent. :) Bartek találkozott lengyel hölgyekkel és segített nekik lefényképezkedni. :) ... Estefelé megittuk a Bartek által jónak tartott Desperado nevű italt, ami sör plusz tequila keverék. Mivel be volt tervezve kínai óra, ezért hogy ne várattassam meg Yinget behívtam őt is, és Ádám szobájában ittuk meg. Csakhogy elhúzódott ez a tíz perc. :D Túl jót beszélgettünk Yinggel, aki hol vicces, hol elképesztő dolgokat mesélt a hazájáról. Pl. Hong-Kong 15 Milliós, ugyanakkor a város területe kb. a 150 ezres Salzburg 70%-a. :) Már ez önmagában elképesztő. Az azonban már viccesen hatott amikor hozzátette, ha egy óráig dugó van az autópályán Hong-Kong-nál, akkor az efféle laptopok ára 30%-al megnő. Azzal Ádám laptopjára mutatott, ami nagy valószínűséggel Kínában készült.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://salzburg.blog.hu/api/trackback/id/tr29700954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása